torstai 23. elokuuta 2018

1.   

💓


Edesmenneiltä vanhemmilta saatu hopeinen risti rippilahjaksi v. 1969, ketju ei ole alkuperäinen.



Klo 8:12 ulkona +15.9 ja syksyinen ilma 🌾 🍃 🍁 🌿
Mitäs jos viettäisi tänään rennon kotipäivän



Aamupala



Aurinko paistoi tänäänkin




Ruokana tänään lihapullia, perunamuusia ja kastiketta



Kello 17:45

No, enpä viettänytkään kotipäivää vaan kävin ruokakaupassa
ja ostin myös blenderin


Pitihän sitä sitten kokeilla, tosin tuo maustamaton rahka ei kunnolla sekoittunut joten piti laittaa liraus rasvatonta maitoa.

Nyt muistelemaan mitä smoothieta olen ostanut ja juonut
  .....

Vähän lääketiedettä



     .....

Kuva facesta Juuson maisemakuvat

"Tämä on loppukesäinen näkymä Näsijärven Polsonlahdelta. Laskeva aurinko on värjännyt taivaan punaiseksi ja lämpimästä vedenpinnasta nousee hento usva."

                                           .....


Alla oleva teksti kopsattu facesta, kirjoittaja Mauno Mattila
"KÄYTÄNNÖLLINEN OPPI
Tänäpäivänä tulee jatkuvasti uusia ja vieraita oppeja, jotka herättävät kovasti kiinnostusta, ihastusta ja vihastustakin. Ja tietenkin Jumala aivan oikein avaakin Raamatusta uusia-vanhoja oppeja, kuten uskon vanhurskauden uskonpuhdistuksen aikaan. Miten erottaa terve oppi?

"Jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa, tulee hän tuntemaan, onko tämä oppi Jumalasta, vai puhunko minä omiani." - Johannes 7:17

Jeesus Kristus ilmoitti uuden opin, joka meillä on Uudessa testamentissa. Se poikkeaa ratkaisevasti Vanhasta testamentista, joka on vain pitkä varjokuva tulevasta hyvästä.
Tässä Jeesus antaa hyvän ohjenuoran opin koettelemiseen.

Herra aloittaa, että "jos joku tahtoo tehdä hänen tahtonsa", jolla Hän tarkoittaa, että joka haluaa laittaa teorian opin käytäntöön, tulee huomaamaan sen lopputuloksen. Onkin monia kristittyjä, joilta uupuu teot ja opetus on tullut ymmärryksen tasolle, mutta "heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat" (Hepr. 4:2).

On eri asia olla teoriassa kristitty ja käytännössä. Ja Jumalan sana lupaa epäröivälle, että "kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä" (Joh. 1:12) ja turhaan ei usko aiset puhu Jeesuksesta Kristuksesta, sillä siinä nimessä on tuo voima. Kiitos Herralle.
"Miksi te huudatte minulle: 'Herra, Herra!' ettekä tee, mitä minä sanon?" - Luukas 6:47
Tänäänkin on paljon kuollutta kristillistä elämää, jossa on kyllä ulkonaiset kristilliset piirteet, saattaa olla kirkon jäsenyyskin ja uskotaan Jumalan olemassaoloon, mutta ei ojennauduta Sanan mukaan.

Kristinusko todella toimii. Ympäri maailmaa on esimerkit nähtävissä hyvinvoinnista korkeaan moraaliin, kuten meidän pohjoismaidenkin historia osoittaa. Isiemme usko näkyi käytännössä.

"Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti. Älkää antako monenlaisten ja vieraiden oppien itseänne vietellä; sillä on hyvä, että sydän saa vahvistusta armosta eikä ruuista, joista ne, jotka niitä menoja ovat noudattaneet, eivät ole mitään hyötyneet." - Heprealaiskirje 13:8-9

Muista, ettei Jeesus Kristus muutu eikä sen mukaan muutu se, miten Jumala on toiminut ennen, niin Hän toimii tänäänkin. Tämä pätee siihen miten Pyhä Henki toimii, kuinka seurakunta ymmärrettään ja mikä on pelastus.

Vieraat opit kuitenkin viettelevät. Eräs uusi käytännön vastainen oppi on litteän maan teoria, vaikka moderni historian tutkimus vahvistaa että edes keskiajalla ei siihen uskottu, vaan se oli valituksen ajan kehittelemä mustamaalaus. Et tule hyötymään mitään, jos tähän uskot.

Yksi oikean opin kulma kivi on myös edellä mainittu armo, josta saadaan vahvistusta. Jos sinua aletaan manipuloimaan, käskyttämään tai pakottamaan johonkin mihin et halua, niin se ei ole Jumalasta. Armo toimii aina vapaaehtoisesti.

"Joka omiaan puhuu, se pyytää omaa kunniaansa, mutta joka pyytää lähettäjänsä kunniaa, se on totinen, eikä hänessä ole vääryyttä." - Johannes 7:18
Perustava totuus Jumalan sanasta on se, ettei se "ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä" (2.Piet. 1:20). Useat vieraat opit tulevat siitä, että joku keksii kummallisen selityksen Sanalle. Näin opilla on muodollinen Raamatullinen perusta, joka tekee siitä erityisen vaarallisen. Muista, että saatanakin yritti eksyttää Jeesusta käyttäen Raamattua erämaassa.

Tällaisen opit ovat ihmisestä itsestään, hänen lihastaan, jolloin hän Herran mukaan etsii omaa kunniaa. Nöyrempi Herrassa voi jo viitata muidenkin löytöihin.
Erityisen vaarallisia ovat ilmestystietona tulevat opit, jossa perustellaan määrättyä käytäntöä näyn kautta. Esimerkiksi Markku Veilolla on paljon tällaisia outoja oppeja, jotka tulee näyistä eikä Sanasta.

Esimerkiksi adventistien oppi turkivasta tuomiosta on tullut ilmestystietona naisprofeetta Ellen Whitelle ja mikään muu kristillinen suuntaus ei sitä opeta.
"Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu." - Johannes 7:39
Pyhä Henki kirkastaa Kristusta ja sellainen oppi, jonka on Pyhästä Hengestä ja johon uskovaisessa Henki yhtyy, nostaa aina Kristusta ylöspäin. Kavahda opetusta, joka vähättelee, kyseenalaistaa ja tuo alas Jeesusta Kristusta.

Summa summarum, oikea oppi ei ole todellisuuden eikä käytännön vastainen. Se ei ole yksityinen tulkinta, johon useimmat uskovaiset eivät voisi yhtyä. Se tulee Sanasta ja se kirkastaa Jeesusta Kristusta.

"Niin seisokaa siis, veljet, lujina ja pitäkää kiinni niistä opetuksista, joita olette oppineet joko meidän puheestamme tai kirjeestämme." - 2. Tessalonikalaiskirje 2:15
Ole siunattu, Jeesuksen Kristuksen nimessä. "
                         .....


             Päivä jatkuu 
                        
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti