lauantai 7. heinäkuuta 2018



Seijan mietteitä ihmeistä
https://www.youtube.com/watch?v=W7_ElN7RXt8&list=PLIKDeuxrUFyiL47IZUQOlOeQL2XRRR36g&t=0s&index=2


🌺 

    kärpänen siinä  😊

 Nyt on keksitty kahvakuulan nostokilpailu
  telkkarista tuli tänään


Uusi pitempi kenkälusikka, nyt ei tarvitse kumartua



Kamomillateetä ja hunajavohveli




         -------------------------------------


 Mauno Mattila kirjoittaa:  HUOM. malla alleviivannut joitakin kohtia
On hyvä kirjoitus

" OLETKO VOITTAJA VAI KADOTTAJA?

Kristinuskon sanoma ei ole menestys, siunaus ja hyvinvointi, vaan uhrautua rakkaus. Tämä on kaikista vahviten esillä ristinpuulle naulatussa Jumalan Pojassa, mutta kun tämä rakkaus katoaa, tulee sijaan itserakkaus, oma etu ja oma voitto.

"Ja näillä koirilla on vimmainen nälkä, ei niitä mikään täytä. Ja tällaisia ovat paimenet! Eivät pysty mitään huomaamaan, ovat kaikki kääntyneet omille teilleen, etsivät kukin omaa voittoansa, kaikki tyynni." - Jesaja 56:11

Koska Jesajan kirjan 57. luvun alku kuvaa ylöstempausta julistaen, että "hurskaat miehet otetaan pois kenenkään siitä välittämättä" (Jes. 57:1), niin uskon tämän edeltävän luvun lopun kuvaavan tilannetta juuri ennen sitä.

Tässä profeetta Jesajan näyssä lopunajan näytöksestä tulee esille, kuinka tuolloin ihmisillä on valtava nälkä. He himoitsevat ja halajavat omaansa, he ovat rikastuneita kuin laodikealaiset ja kuitenkaan heillä ei ole tyydytystä.

Ja tämä oma etu vie omalle tielle, jossa etsitään omaa voittoa, kun taas Herramme kehottaa: "etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa" (Matt. 6:33). Sinun etu vai Jumalan?

Apostoli Johannes näki viimeisien päivien antikristuksen nousun, jossa "hän lähti voittajana ja voittamaan" (Ilm 6:2). Antikristus on menestysteologi.

Tällainen oman edun tavoittelu laajeneekin kaikkialle, sillä "kaikki, niin pienet kuin suuretkin, pyytävät väärää voittoa" (Jer. 6:13). Lapsetkin on tähän totutettu. Herra armahda.

"Te odotatte paljoa, mutta se menee vähiin. Te tuotte kotiin, mutta minä puhallan sen pois. Minkätähden? sanoo Herra Sebaot. Minun huoneeni tähden, kun se on rauniona ja te juoksette kukin oman huoneenne hyväksi." - Haggai 1:9

Tässä tekstissä näemme saman profetian Hengen puhuvan samanlaisesta tilanteesta.
Huomaa, kuinka nämä odottavat paljon ja tämä johtuu siitä, että ihmiset ovat täytetty väärillä ja tyhjillä lupauksilla.

Meidän aikaamme kuvaa erityisesti mainokset. Niihin käytetään miljardeja ja miljardeja maailmanlaajuisesti. Ja ne todella toimivat, sillä markkinoimalla mielikuvia, ihmiset saadaan tavoittelemaan, etsimään ja odottamaan asioita, mitä he eivät oikeasti tarvitsekaan. Tiedän tämän, sillä olen opiskellut jonkin verran markkinointia tekussa.
"Sentähden minä annan heidän vaimonsa vieraille, heidän peltonsa valloittajille. Sillä kaikki, niin pienet kuin suuretkin, pyytävät väärää voittoa, kaikki, niin profeetat kuin papitkin, harjoittavat petosta." - Jeremia 8:10

Sanotaan, että kun kristinuskon tuli Amerikkaan, siitä tehtiin tuote. Näin ollen nykyiset pehmoprofeetat, kuten edesmennyt David Wilkerson heitä kutsui, ovat kuin kaupparatsuja tai pölynimurikauppiaita. He markkinoivat, kuinka evankelumi on keino voiton saamiseen.

Niin ikään tärkeästä uhraamisesta Jumalan valtakunnan eteenpäin viemiseksi onkin tehty sijoitustoiminta ja oppi nimeltään "kylvä siemen". Tämä kylvö ei ole muuta kuin lihaan kylvämistä, josta niitetään siunauksen sijaan turmion, sillä apostoli toteaa "kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava?" (Room. 11:35)

Lopputulos ei kuitenkaan ole tällaisessa kaupanteossa siunaus vaan menestys, jossa menee maat ja maannut sekä avioliittolakikin, profeetan mukaan.

Nämä ovat epäilemättä niitä, jotka sanovat: "Tänään tai huomenna lähdemme siihen ja siihen kaupunkiin ja viivymme siellä vuoden ja teemme kauppaa ja saamme voittoa" (Jaak. 4:4)

Näiden pehmoprofeettojen nousu ja oman edun tavoittelu näkyy profetioiden perässä juoksemisessa. Mutta mitä jos ei hankitakkaan itselle uutta sanomaa, vaan kerrotaan toisille vanhaa jo saatua evankelumin sanomaa? Kumpiko on rakkautta?
"Ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille." - Efesolaiskirje 6:15

Jaloissa ei ole evankelumi, kuten monesti tämä luetaan, vaan alttius. Se tarkoittaa , että on vapaaehtoisuus. Kirjoittaahan apostoli Pietari vanhimmistollekin, että "kaitkaa teille uskottua Jumalan laumaa, ei pakosta, vaan vapaaehtoisesti" (1.Piet. 5:2).

Vapaaehtoisuus tulee olla kenkiä, sillä muutoin olemme uskonnollisia orjia.
Uskon, että tämä osa sota-asusta on se, joka vie ristin kantamisen paikalle. Ja tässä ristissä on se siunaus, mikä ensin etsimällä Jumalan valtakuntaa tulee.

Kristinusko ei ole tunnettu rikkaudesta, ei hyvinvoinnista vaan rakkaudesta. Rakkaus on suurinta. Ja Jumalan rakkaus toimii aina uhrin kautta.

"Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne." - Roomalaiskirje 12:1

Jumalaa on mahdotonta palvella omassa voimassa, sillä "jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset" (Room. 8:8), vaan otollista on uhri. Voima ei tule siinä, kun sinusta tulee rikas ja menestyvä, vaan heikko.

Et voi ruveta uskovaiseksi, mutta voit luopua olemasta lihallinen ja kadottaa elämäsi.
"Jeesus sanoi heille: 'Minun ruokani on se, että minä teen lähettäjäni tahdon ja täytän hänen tekonsa'." - Johannes 4:34

Apostoli Johanneksen evankeliumi on valtavan rikas ja syvällinen, joka tulee siitä, että hän oli läheisin Jeesukselle. Hän piti päätänsä Kristuksen rintaa vastaan ja kuuli Jumalan sydämen lyönnit.

Tässä Jeesuksen sanoissa on tuollainen Jumalan sydämen lyönnistä syntynyt totuus, jossa Herra jätti meille myös esikuvan, sillä taivaaseen on menossa vain se, joka tekee taivaallisen Isän tahdon (Matt. 7:21). Tämä tarkoittaa siis sitä, joka toisaalta jättää.oman tahdon tekemättä.

 "Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen omat, ovat ristiinnaulinneet lihansa himoineen ja haluineen." - Galatalaiskirje 5:24

Uskoa ei voi järjellä selittää vaikka sitä on pitkään yritetty filosofien ja uskonnollisten oppineiden tasolta. Usko on sydämen asia.

Jumalalla on hyvä tahto sinua kohtaan, mutta se ei koskaan toteudu, niin kauan kuin elät omassa tahdossa, omissa haluissa ja omissa haaveissa, sillä sieltä tulee tuo oman edun tavoittelu. Etsi Jumalan tahtoa, joka on paras, vaikka et aina ymmärräkään Jumalan teitä. Kuuntele Johanneksen tavoin Jumalan sydämen lyöntejä Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Onneni on olla Jumalaa lähellä. Aamen.

Ole siunattu, Jeesuksen Kristuksen nimessä.  "



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti